ГоловнаСвіт

У Придністров'ї заарештували опозиційного журналіста

Сергія Ільченка запідозрили в екстремізмі

У Придністров'ї заарештували опозиційного журналіста
Фото: facebook.com/profile.php?id=1588621711

У Придністров'ї минулого тижня заарештували журналіста Сергія Ільченка, який критикував керівництво невизнаної республіки і російську владу.

Як повідомляє "Коммерсант", Ільченка затримали в рамках розслідування кримінальної справи про публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності. "У мережі Інтернет анонімно поширювалися інформаційні повідомлення, в яких були відкриті заклики до збройного повалення законної влади у Придністров'ї і збройного протистояння з Російською Федерацією. Увечері 18 березня співробітники КДБ ПМР встановили автора вищевказаних публікацій - активного учасника соціальних мереж Ільченка Сергія Едуардовича. Після затримання Сергія Ільченка у квартирах, які йому належать, провели обшуки", - наголошується в повідомленні на сайті КДБ.

Мова йде про пости на Придністровському соціальному форумі з анонімними листівками, в яких жителів Придністров'я закликають "підніматися і озброюватися". "Росіяни нехай їдуть додому, хто не захоче - смерть! Єдина Молдова, Єдина Україна - це наш порятунок!" - сказано в пості анонімного автора. Син заарештованого, 21-річний Микола Ільченко, заявив молдавським ЗМІ, що його батько не є автором скандальної публікації на форумі.

Ільченко співпрацював з російським агентством "Регнум" і низкою українських видань, публікувався на опозиційних придністровських ресурсах, доступ до яких в ПМР заблокували після приходу до влади Євгена Шевчука у 2011 році.

Нагадаємо, в січні стало відомо, що Росія вперше відмовила Придністровській Молдавській Республіці у фінансовій допомозі, яку в Москві просив глава регіону Євген Шевчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram