ГоловнаСвіт

Уряд Британії запідозрили у продажу зброї Росії в обхід санкцій

Сума контрактів на поставки британських військових технологій Росії становить понад $250 млн

Уряд Британії запідозрили у продажу зброї Росії в обхід санкцій
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Британські парламентарі запідозрили кабінет міністрів Девіда Кемерона в тому, що він в обхід санкцій ЄС продає зброю в Росію.

Про це пише The Times.

Члени парламенту захотіли дізнатися, чому Британія продовжує торгівлю озброєннями з Росією на тлі донбаського конфлікту. Парламентарі зажадали також перевірити всі 248 чинних ліцензій на постачання зброї і технологій подвійного призначення на предмет відповідності вимогам санкцій Євросоюзу. Мова йде насамперед про високотехнологічну продукцію, таку як шпигунські програми та деталі для вертольотів. Сума контрактів становить майже 170 млн фунтів (понад $250 млн).

Члени парламентського комітету з контролю за експортом озброєнь стверджують, що уряд відмовляється повідомити, хто саме є отримувачем товарів за цими ліцензіями. Прес-секретар кабінету міністрів у свою чергу заявив, що всі ліцензії на постачання до Росії повністю відповідають вимогам ЄС.

Євросоюз ввів санкції на поставки товарів подвійного призначення і технологій для військового використання в Росію або російським кінцевим військовим користувачам 31 липня 2014 року. Однак у списку санкцій знайшлися прогалини, які, на думку європарламентарів, дозволяють обійти обмежувальні заходи. Тому в середині січня 2015 року Європарламент ухвалив резолюцію, у якій закликав країни ЄС призупинити поставки в РФ військових товарів і матеріалів подвійного призначення, що не підпали під дії санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram