ГоловнаСвіт

Помер колишній прем'єр-міністр Австралії Малколм Фрейзер

Покійний глава австралійського уряду був постійним прихильником зовнішньої політики США і критиком Москви

Помер колишній прем'єр-міністр Австралії Малколм Фрейзер
Малколм Фрейзер
Фото: EPA/UPG

В Австралії у віці 84 років помер колишній прем'єр-міністр країни Малколм Фрейзер.

Як повідомляє агентство Рейтер, він пішов з життя вранці в п'ятницю, 20 березня, в Мельбурні. Смерть настала унаслідок швидкоплинної хвороби.

Малколм Фрейзер народився 21 травня 1930 року в передмісті Мельбурна. У 1955 році став депутатом парламенту від ліберальної партії Австралії. У 1966 році був призначений міністром у справах армії, а в 1969 - міністром оборони. За час роботи в уряді встиг двічі побувати міністром освіти і науки (1968-1969 і 1971-1972 роки).

Фрейзер обіймав пост прем'єр-міністра Австралії з 1975 по 1983 рік. Його привели до присяги як тимчасового главу уряду після того, як колишній кабінет позбавили повноважень під час тривалої політичної кризи. Пізніше політик очолив коаліційний ліберально-національний уряд країни.

Серед головних політичних рішень Фрейзера на посаді прем'єр-міністра вважається лібералізація імміграційної політики Австралії. У питаннях міжнародної політики він був постійним прихильником позиції США, у 1980 році рекомендував австралійським спортсменам утриматися від участі в Олімпійських іграх у Москві через введення радянських військ в Афганістан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram