ГоловнаСвіт

У перестрілці в єменському аеропорту загинули 6 людей

Повалений президент Ємену намагається відновити владу в країні.

У перестрілці в єменському аеропорту загинули 6 людей
Йемен
Фото: EPA/UPG

Четверо співробітників єменських сил безпеки і двоє бойовиків загинули в четвер у перестрілці в міжнародному аеропорту міста Аден - головного порту і комерційного центру Ємену.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Війська, лояльні до скинутого повстанцями президента Абд Раббо Мансура Хаді (Abd-Rabbu Mansour Hadi), зіткнулися з прихильниками колишнього президента Ємену Алі Абдулли Салеха, які виступають на боці повстанців-хоуситів.

Прихильники Салеха увірвалися вранці в аеропорт і відкрили вогонь на льотному полі. За словами співробітників спецслужб, в аеропорт відправлено танки і бронемашини.

Через сутички аеропорт закрито, пасажирів рейсу на Каїр евакуювали з літака в будівлю термінала. На льотному полі в момент перестрілки перебували тільки два літаки. Поряд із терміналом лунали сильні вибухи.

За різними даними, поранено понад десять осіб.

Після відставки Хаді й уряду наприкінці січня Ємен залишився без політичного керівництва. Відмові керівника держави від повноважень передувало захоплення хоуситами президентської резиденції та низки урядових установ. Зараз Хаді намагається повернути владу в країні під свій контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram