ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Роскомнагляд заборонив ЗМІ писати про причини самогубств онкохворих

Від початку лютого в Москві наклали на себе руки 11 осіб, які потерпають від онкологічних захворювань.

Роскомнагляд заборонив ЗМІ писати про причини самогубств онкохворих
Фото: newsfiber.com

Роскомнагляд зажадав від видання "Православие и мир" прибрати із замітки про самогубців-онкохворих інформацію про причину самогубств.

Лист відомства розмістила у своєму "Фейсбуку" головний редактор сайту Анна Данилова.

"Забороненими визнано опис способів самогубства і причини самогубства, зокрема: "Дружина загиблого пояснила, що її чоловік потерпав від постійного болю через онкологічне захворювання і часто говорив, що втомився від хвороби", - йдеться в листі.

Як випливає з листа, це була друга претензія Роскомнагляду до тексту, опублікованому на сайті. В оригіналі замітки описано способи того, як онкохворі наклали на себе руки. У цитованому вище листі зазначено, що забороненими визнано також дані про причини самогубства.

24 лютого джерело "Интерфакса" в правоохоронних органах повідомило, що від початку лютого 2015 року в Москві наклали на себе руки 11 людей, які потерпали від онкологічних захворювань.

У лютому 2015 року заступник мера Москви з питань соціального розвитку Леонід Печатников повідомив, що за місяць 70 городян скоїли самогубство, із них десять потерпали від онкологічних захворювань і тільки семеро знали про це - іншим діагноз поставили після судово-медичного дослідження. Із сімох п'ятеро були клієнтами міської системи охорони здоров'я, а ще двоє - відомчих медичних установах.

Чиновник також пояснив, що "пов'язувати самогубства цих людей з больовим синдромом прямо не можна, оскільки ураження головного мозку може спричиняти розлад психіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram