ГоловнаСвіт

Більшість німців звинувачують Путіна в донбаському конфлікті, - опитування

66% німців негативно ставляться до кремлівського лідера.

Більшість німців звинувачують Путіна в донбаському конфлікті, - опитування

Більшість німців покладають на Росію відповідальність за розв'язання конфлікту на Донбасі.

Про це свідчать результати опитування, проведеного інститутом вивчення громадської думки Allensbach на замовлення газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, пише Deutsche Welle.

Як зазначає при цьому видання, опитування показало, що погляд на події в Україні, що переважає в інтернет-форумах, не відображає позицію більшості німців.

Зокрема: 55% респондентів покладають на Росію відповідальність за розв'язання конфлікту на Донбасі. Близько 34% звинувачують у цьому проросійських сепаратистів, 20% - Україну. 17% вважають відповідальними США, 6% - Євросоюз. В опитуванні допускалося кілька відповідей на це питання.

Близько 42% респондентів вважають, що дії Росії - які 55% опитаних вважають агресією - не обмежаться Україною. Твердженням влади в Москві про те, що причиною розпочатого торік конфлікту став "путч" проти легітимного президента Віктора Януковича, довіряють 20%. Лише 7% вірять у те, що Росія захищає людей на сході України від переслідувань влади в Києві. Найбільше поширена така думка серед прихильників Лівої партії (20%) і партії "Альтернатива для Німеччини" (15%).

Результати опитування засвідчили, що популярність президента РФ Володимира Путіна сягнула чергового рекордно низького рівня. Тільки 8% респондентів ставляться до кремлівського лідера позитивно, негативно - 66%. 2001 року до голови Російської держави позитивно ставилися 43% німців.

Загалом 59% німців висловилися за збереження санкцій проти РФ (39%) і їхнє посилення (19%). Послабити санкції пропонує 21% респондентів. За підсумками опитування, проведеного в січні цього року, 44% підтримували санкції, 31% виступав за їхнє пом'якшення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram