ГоловнаСвіт

Bloomberg назвав супротивників російських санкцій серед країн Євросоюзу

Два українські сусіди будуть чинити опір продовженню санкцій проти РФ.

Bloomberg назвав супротивників російських санкцій серед країн Євросоюзу
Фото: www.dw.de

Сім країн Європейського Союзу виступлять проти продовження російських санкцій. Це: Кіпр, Італія, Греція, Угорщина, Словаччина, Австрія й Іспанія.

Про це пише Bloomberg.

"Кіпрський президент Нікос Анастасіадіс відвідав російського лідера в лютому, надавши доступ російському ВМФ до кіпрських портів; березень приніс прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці, якого Путін назвав "привілейованим партнером"; прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас буде наступним у Москві у квітні. Разом з Угорщиною, Словаччиною, Австрією та Іспанією ці три країни неохоче поставилися до економічного стримування вторгнення Росії в Україну", - йдеться у публікації.

"Швидше за все, вони не погодяться зараз пролонгувати санкції та відкладатимуть рішення до останнього, перш ніж санкції закінчаться", - заявив виданню колишній британський дипломат Ян Бонд.

Нагадаємо, 17 березня 2014 року проти Росії запровадили перший пакет західних санкцій: Європейський Союз, США та Канада одночасно закрили в'їзд на свою територію групі російських і українських громадян (переважно кримських функціонерів) і заморозили їхні закордонні рахунки. Згодом під санкції потрапили провідні банки: "Россия" і Собинбанк.

Серйозні санкції проти РФ почали вводити влітку, коли збили малайзійський "Боїнг". У липні та серпні, крім персональних, увели секторальні санкції проти Росії. Вони передбачали, крім іншого, обмеження доступу до фінансових ринків, заборону на довгострокове кредитування, ембарго на продаж зброї й товарів подвійного призначення. У чорний список потрапили Сбербанк, Газпромбанк, ВТБ, "Банк Москвы" й інші великі російські банки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram