ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві зганяють учителів на святкування річниці анексії Криму

Керівники мають вивести педколектив з плакатами "Пишаюся країною!"

У Москві зганяють учителів на святкування річниці анексії Криму
Фото: EPA/UPG

Директорів московських шкіл зобов'язали прийти і привести своїх співробітників на мітинг з нагоди анексії Криму Росією 18 березня.

Відповідні листи розіслали так званим міжрайонним радам директорів шкіл Москви, пише "Новая газета".

За інформацією видання, електронні листи директорам московських шкіл та представникам профспілкових комітетів не було написано "під копірку".

Адресно, залежно від розміру школи, директорів просили підготувати і надіслати списки своїх делегацій (у відомих журналістам листах йдеться про склад делегації в 10-30 чоловік - ред.). Формально - щоб пройти на святковий концерт на Василівському узвозі.

"Кожен керівник ОЗ очолює свою команду співробітників", - йдеться в одному з таких листів, який опинився у розпорядженні видання.

У цьому ж листі "організатор" з числа міжрайонної ради директорів на прізвище Соловйова згадує про своєрідну районну квоту необхідної кількості глядачів концерту - 150 чоловік від ЦАО Москви. "На мітингу мати плакати "Пишаюся країною!", надувні кульки, бути тепло одягненими", - цитує видання текст електронного листа.

В інших школах, які обдзвонив кореспондент "Новой газеты", також підтвердили отримання листів з повідомленнями.

Раніше й інші ЗМІ поширили повідомлення про те, що працівників бюджетних організацій зобов'язали вийти на аналогічні мітинги 18 березня в регіонах Росії. Так, в Архангельську працівники культури, як стверджує агентство Flashnord, отримали розсилку з таким текстом: "Обов'язкова квота для закладів культури - по 20 осіб, для освітніх установ - по 50 осіб".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram