ГоловнаСвіт

У Пакистані відновили страти в не пов'язаних із тероризмом справах

У камерах смертників у Пакистані понад 8 тисяч осіб

У Пакистані відновили страти в не пов'язаних із тероризмом справах
архив
Фото: http://kp.ua

У Пакистані у вівторок вранці, вперше після скасування мораторію на смертну кару, виконали смертні вироки 12 чоловікам, зокрема 6 засудженим за злочини, не пов'язані з тероризмом.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на представника пакистанського міністерства внутрішніх справ.

Влада Пакистану скасувала мораторій на смертну кару в середині грудня, наступного дня після нападу групи бойовиків на військове училище в пакистанському місті Пешавар у провінції Хайбер-Пахтунхва, де бойовики взяли в заручники курсантів і викладачів - загалом близько 500 осіб. У результаті нападу загинули 132 учні і дев'ять учителів.

Відтоді за звинуваченнями, пов'язаними переважно з терористичною діяльністю, стратили 27 осіб. Проте минулого тижня уряд без широкого розголосу розширив закон, включивши в нього всіх ув'язнених, раніше засуджених до страти, чиї апеляції відхилили.

"Це були не лише терористи, а й засуджені за інші злочини, деякі з них були вбивцями, а деякі вчинили інші тяжкі злочини", - заявив представник МВС.

Мораторій на смертну кару діяв у Пакистані з 2008 року, коли до влади в країні прийшов демократичний уряд.

Правозахисники часто говорять, що багато вироків у Пакистані є вкрай суперечливими. На їхню думку, застаріла система кримінального правосуддя в Пакистані не виконує свої функції, для отримання зізнань часто використовують тортури, а поліція рідко навчена проводити розслідування.

Зараз у камерах смертників у Пакистані перебувають понад 8 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram