ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Адвокат Дадаєва заявив, що у його клієнта є алібі

Де саме перебував підозрюваний, захисник не повідомив

Адвокат Дадаєва заявив, що у його клієнта є алібі
Фото: ph.livejournal.com

У Заура Дадаєва, головного фігуранта справи про вбивство опозиційного російського політика Бориса Нємцова, є алібі.

Його адвокат Іван Герасимов повідомив, що його довіритель у момент убивства перебував в іншому місці, пише РБК.

За словами адвоката Герасимова, до Москви Дадаєв приїжджав наїздами в особистих справах і залишався в столиці по кілька днів. У ніч вбивства Нємцова Дадаєв хоч і перебував у Москві, але був зовсім в іншому місці, розповів захисник.

Конкретніші деталі адвокат повідомити наразі відмовився.

Раніше про наявність алібі заявляв інший фігурант справи - Темірлан Ескерханов. На засіданні Басманного суду Москви, який вирішував питання про його арешт, він повідомив, що в момент убивства був в нічному клубі, де працює охоронцем.

Його адвокат Роза Магомедова підтвердила, що у сторони захисту є відеозапис із камери спостереження, де видно, що за п'ять хвилин до вбивства Нємцова Ескерханов був на роботі, і щоб дістатися звідти до Москворецького мосту в центрі Москви, навіть на машині потрібно більш як 15 хвилин.

Адвокат Хамзата Бахаєва Софія Рубаська також заявляла, що її довіритель перебував в іншому місці і це може підтвердити його дружина, разом з якою він був. Але його конкретне місцезнаходження адвокат не розкрила. Решта фігурантів справи, брати Анзор і Шагід Губашеви, заперечують провину, але про алібі наразі нічого не кажуть.

Нагадаємо, у справі Нємцова було затримано п'ятьох підозрюваних - бійця чеченського батальйону "Північ" Заура Дадаєва, охоронця гіпермаркету з Підмосков'я Анзора Губашева і його молодшого брата Шагіда. Четвертим був якийсь чоловік, що перебував у момент затримання в одній машині з Дадаєвим. Ще один підозрюваний, Біслан Шаванов, підірвав себе гранатою під час затримання в Грозному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram