ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Слідчі висунули звинувачення четвертому фігуранту у справі Нємцова

Тамерлан Ескерханов звинувачується у пособництві

Слідчі висунули звинувачення четвертому фігуранту у справі Нємцова
Фото: ph.livejournal.com

Слідчі висунули звинувачення четвертому фігуранту справи про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова - Тамерлану Екскерханову.

Про це кореспондента повідомила його адвокат Роза Магомедова, інформує РБК.

За її словами, звинувачення стосуються пособництва у вчиненні злочину, їх висунули минулої п'ятниці. Сам Ескерханов, додала адвокат, заявив, що Нємцова не знав і на момент вбивства був у нічному клубі.

Раніше звинувачення висунули Хамзату Бахаєву. Його адвокат Софія Рубаська підтвердила, що звинувачення висунули за двома статтями Кримінального кодексу РФ - вбивство і незаконний обіг зброї. На допиті Бахаєв заявив, що провину не визнає.

Очікується, що найближчим часом звинувачення висунуть також Шагіду Губашеву, сказав його адвокат Ілля Трофімов.

Нагадаємо, у справі Нємцова затримано п'ятьох підозрюваних - боєць чеченського батальйону "Північ" Заур Дадаєв, охоронець гіпермаркету з Підмосков'я Анзор Губашев і його молодший брат Шагід. Четвертим був якийсь чоловік, який перебував у момент затримання в одній машині з Дадаєвим. Ще один підозрюваний Біслан Шаванна підірвав себе гранатою під час затримання у Грозному.

Спочатку Дадаєв визнав свою провину і був заарештований до 28 квітня. Пізніше у розмові з правозахисниками, він заявив, що зізнання з нього "вибивали".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram