ГоловнаСвіт

Німеччина гарантувала свою підтримку Україні

Штайнмаєр закликав керівництво України до реформ

Німеччина гарантувала свою підтримку Україні
Фото: zn.ua

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр гарантував, що його країна надасть Києву всіляку підтримку. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Україна може розраховувати на повну підтримку Німеччини", - сказав Штайнмаєр, але при цьому він додав, що керівництво України зобов'язане продовжити заявлені реформи, серед яких він виділив боротьбу з корупцією та заходи щодо вдосконалення адміністративної системи.

Штайнмаєр зазначив, що перший транш кредиту МВФ забезпечить Україні перепочинок і дасть "час для реформ і економічної та соціальної стабільності в країні".

Говорячи про ситуацію на Донбасі, Штайнмаєр заявив, що зараз не можна йти на поступки. "Ми не повинні зупинятися на досягнутому. Ми повинні щосили працювати, щоб стабілізувати те, чого вже досягнули", - сказав він. Глава німецького МЗС визнав, що перемир'я на сході України залишається "крихким", однак його дотримуються в більшості зон конфлікту.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко назвав Німеччину одним із основних союзників України поряд зі США, Польщею, країнами Балтії, Данією, Швецією, Великобританією та Нідерландами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram