ГоловнаСвіт

МНС Росії анонсувало черговий позаплановий гумконвой

В Україну направлять вантажівки з матеріалами для забезпечення посівної, продуктами харчування та будматеріалами

МНС Росії анонсувало черговий позаплановий гумконвой
архив
Фото: mchs.gov.ru

МНС Росії формує в Ростовській області ще один позаплановий гумконвой для Донбасу.

Про це повідомив у суботу журналістам заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях відомства Олег Воронов, передає "Интерфакс".

За його словами, вантажі, зосереджені в Ростовській області, що стала пунктом виходу гуманітарних колон МНС, постійно надходять з інших російських регіонів. "Сьогодні вони протягом дня надійдуть зі Ставропольського і Краснодарського країв, де білі вантажівки МНС Росії завантажують матеріалами для проведення весняних польових робіт і будматеріалами для відновлення та ремонту зруйнованих будівель", - сказав Воронов.

Зараз у Донському рятувальному центрі ведеться підготовка автомобілів, які відправлять до Донецька та Луганська.

Відправку позачергових колон у МНС Росії пояснили складною ситуацією на Донбасі, пов'язану з проведенням весняних польових робіт, великими руйнуваннями в населених пунктах, де є гострий дефіцит у будматеріалах для відновлення і житла, і соціально значущих об'єктів.

Напередодні позачергова колона МНС у складі більш як 50 машин доставила в Донецьк і Луганськ понад 250 тонн гуманітарної допомоги для організації весняних польових робіт, підтримання життєзабезпечення населення та відновлення соціально значущих об'єктів. Серед вантажів - продукти харчування, будматеріали та матеріали для забезпечення посівної кампанії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше в суботу, у складі чергового гумконвою на Донбас в'їхали 11 бензовозів. При цьому українські офіцери в огляді чергового російського гумконвою участі не брали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram