ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Тюремна служба попросила замінити умовний термін Навального на реальний

ФСВП РФ отримала право вимагати змінити покарання, оскільки опозиціонер порушив порядок умовного покарання.

Тюремна служба попросила замінити умовний термін Навального на реальний
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Федеральна служба виконання покарань Росії (ФСВП) попросила замінити покарання Олексієві Навальному у справі "Кировлеса" на реальне ув'язнення.

Про це повідомляє

РИА Новости з посиланням на представника Люблінського суду Москви.

"До суду надійшло повідомлення ФСВП з вимогою скасувати умовне покарання для Олексія Навального за вироком Кіровського обласного суду", - сказали в суді.

Відомство отримало право вимагати заміни покарання, оскільки опозиціонер порушив порядок умовного покарання. Однак після першого адміністративного порушення, за законом, ФСВП може обмежитися попередженням.

6 березня Навальний вийшов із спецприймальника, в якому відбував 15 діб адміністративного арешту за несанкціоновану агітацію. Його затримали 15 лютого в Московському метрополітені, де він роздавав листівки й агітував пасажирів узяти участь в опозиційному марші, запланованому на 1 березня.

Наприкінці грудня 2014 року Олексія Навального разом із братом Олегом Замоскворецький суд Москви визнав винними в шахрайстві. Братам інкримінували розкрадання 26 млн рублів у компанії "Ив Роше" і понад 4 млн у "багатопрофільної процесингової компанії" та легалізацію частини викраденого. Олексій Навальний отримав 3,5 року тюремного ув'язнення умовно, його брат Олег - такий самий термін, але реальний.

У 2013 році Олексій Навальний отримав п'ять років умовно у справі "Кировлеса". Його визнали винним у причетності до розкрадання понад 10 тис. кубометрів лісопродукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram