ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" прийняла присягу "Боко Харам"

Бойовики ІД заявили про розширення халіфату на територію Західної Африки.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) прийняла присягу нігерійського ісламістського угруповання "Боко Харам".

Про це йдеться в аудіозверненні представника ІД Абу Мухамада аль-Аднані (Abu Muhammad al-Adnani), повідомляє The Guardian.

"Ми оголошуємо вам гарні новини: тепер халіфат поширюється і на територію Західної Африки... Ми прийняли клятву вірності від наших братів із сунітської групи ["Боко Харам"]", - йдеться в заяві представника ІД.

У своїй 30-хвилинній промові аль-Аднані також закликав мусульман приєднуватися до повстанців на заході Африки і заявив, перемоги очолюваної США міжнародної коаліції в Іраку є незначними.

"Боко Харам" в Нігерії присягнула на вірність ІД у суботу, 7 березня.

"Ми даємо клятву вірності халіфу мусульман, Ібрагіму ібн Аваду ібн Ібрагіму Аль Бадрі Аль Арадуї Хуссейні аль Кураші (Ibrahim ibn Awad ibn Ibrahim al-Husseini al-Qurashi). Ми будемо слухатися його і коритися йому і в часи труднощів, і в часи процвітання", - заявив лідер нігерійського угруповання Абубакар Шекау (Abubakar Shekau).

У листопаді 2014 року "Ісламська держава" уклала союз з "Аль-Каїдою". Разом вони мали намір протистояти своїм ворогам у Сирії. А в жовтні свою допомогу "Ісламській державі" запропонували бойовики "Талібану".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram