ГоловнаСвіт

В Іспанії заарештовано 8 імовірних терористів

Від початку року в Іспанії затримано 21 особу за підозрою у зв'язках з "Ісламською державою".

В Іспанії заарештовано 8 імовірних терористів
архив
Фото: EPA/UPG

Поліція Іспанії заарештувала вісьмох людей за підозрою у зв'язках з терористичною організацією "Ісламська держава" (ІД), у плануванні терактів на території країни, а також у вербуванні нових членів організації для відправлення в Ірак і Сирію.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ Іспанії.

Згідно із заявою поліції, операцію затримання підозрюваних проводили на світанку в п'ятницю. За даними відомства, зараз поліція проводить обшуки в провінціях Барселона і Жирона (Каталонія), а також у центральних провінціях країни - Сьюдад-Реаль і Авіла.

"Затримані закликали до здійснення терористичних атак на території Іспанії, за прикладом терактів, скоєних в інших країнах, також вони відбирали кандидатів для відправлення в Ірак і Сирію", - йдеться в заяві.

Раніше цього тижня національна поліція Іспанії затримала двох осіб, яких підозрюють в участі в джихадистській організації, яка готувала теракти на території країни. У МВС Іспанії зазначили, що затримані у вівторок підозрювані входили в ту ж групу, що й четверо заарештованих наприкінці січня в Сеуті - іспанському анклаві на півночі Африки. Тоді голова МВС країни Хорхе Фернандес Діас заявив, що плани угруповання були схожі на теракти у Франції - напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo і захоплення заручників у кошерної магазині у французькій столиці.

Крім того, в лютому іспанська цивільна гвардія затримала чотирьох осіб, підозрюваних у зв'язках з "Ісламською державою". Двох людей затримали в Мелільї (іспанський анклав на півночі Африки), ще двох - у провінціях Барселона і Жирона (Каталонія). Заарештовані вербували нових членів організації і пропагували її діяльність.

8 березня іспанські правоохоронні органи затримали в аеропорту Барселони громадянку Марокко, яка збиралася вирушити в Сирію, щоб, за їхніми даними, приєднатися до бойовиків ІД.

За останніми даними, від початку року в Іспанії було затримано 21 особу за підозрою у зв'язках з ісламістами. У 2014 році в країні затримали близько 40 таких осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram