ГоловнаСвіт

Делегація Інституту Горшеніна в Парижі взяла участь у серії заходів, присвячених Україні

Вадим Омельченко виступив з доповіддю на колоквіумі в Сенаті Франції.

Делегація Інституту Горшеніна в Парижі взяла участь у серії заходів, присвячених Україні

Делегація Інституту Горшеніна відвідала з робочим візитом Париж, де брала участь у серії заходів, присвячених Україні.

У рамках зустрічі з представниками провідних французьких аналітичних центрів, організованої асоціацією IDEFIE, відбулася дискусія про процес державних реформ в Україні, завдання та виклики, що стоять перед країною, і про можливості залучення французьких експертів до співпраці, відповідно до потреб України, для зарубіжної експертизи. Тема зустрічі - "Державна реформа в Україні: які експертні потреби в контексті нинішньої кризи і в середньостроковій перспективі?"

У рамках спеціального колоквіуму в Сенаті Франції, присвяченого Україні - "Стратегічні та дипломатичні наслідки Мінських угод-2" - експерти Інституту Горшеніна представили свою оцінку ситуації на сході країни і перспектив виконання домовленостей, досягнутих у Мінську 12 лютого, в рамках врегулювання кризи. Головним доповідачем на цьому заході був Президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко.

Під час зустрічі в паризькій Ecole Militaire зі слухачами IHEDN (Institut de Hautes Etudes de Défense Nationale - Інститут вищих досліджень національної оборони) Президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко представив аудиторії доповідь про ситуацію, що склалася сьогодні в Україні, природу конфлікту з Росією і можливі сценарії подальшого розвитку подій.

Слухачі IHEDN є представниками найрізноманітніших кіл (компанії, що котируються CAC 40, військові, можновладні чиновники, парламентарі, журналісти, юристи) і проходять високий відбірний конкурс для участі в програмі. Мета цієї урядової програми - підготовка та розвиток управлінського та стратегічного потенціалу представників державних органів влади, представників приватного бізнесу, цивільних і військових організацій у питаннях оборони і безпеки.

У своєму коментарі Вадим Омельченко висловив задоволення високим рівнем учасників зустрічей, а також рівнем інтересу до України і подій навколо нашої країни: "Ми приємно здивовані високим рівнем розуміння української проблематики у вищих експертних колах Франції та медійному співтоваристві. Враховуючи серйозну роль, яку відіграє громадянське суспільство і мас-медіа у Франції, є впевненість в тому, що позиція наших французьких колег і провідних французьких мас-медіа зміцнить і позицію офіційної французької влади, спрямовану на підтримку України і розвиток всесторонніх зв'язків між нашими країнами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram