ГоловнаСвіт

Латвія прийме на реабілітацію дітей із зони АТО

Смілтенський кризовий центр підтримки сім'ї вже найближчим часом прийме першу групу українських дітей із зони АТО. Таке рішення ухвалено після зустрічі представників центру з Почесним консулом Латвії в Україні Оленою Вишняковою.

На початку березня відбулася зустріч латвійських чиновників і представників бізнесу в Чернігівській області, і вже минулого вівторка Почесний консул Олена Вишнякова прибула до Латвії з відповідним візитом.

Під час зустрічі з державним секретарем МЗС Латвії Андрієм Пілдеговичем Олена Вишнякова підкреслила необхідність залучення іноземних партнерів для підтримки українського бізнесу. Зі свого боку Пілдегович запевнив Вишнякову в готовності надавати посильне сприяння Україні для вирішення наявних проблем.

Вишнякова так само розповіла про програми, які реалізують під патронатом консульства для розвитку співробітництва України та Латвії в економічній, сільськогосподарській і гуманітарній сферах.

Особливу увагу на зустрічі з депутатом Сейму Айнарсом Межулісом Вишнякова приділила можливості допомоги постраждалим від військових дій українським громадянам.

"Постраждалі діти гостро потребують психологічної реабілітації під наглядом фахівців, - заявила Олена Вишнякова. - Ми дуже раді, що адміністрація центру оперативно відгукнулася на наше прохання і підтримала ініціативу прийняти найближчим часом першу групу постраждалих дітей".

Вишнякова пообіцяла взяти цю програму під свій контроль і докласти всіх зусиль, щоб в найближчому майбутньому перша група українських дітей приїхала в Смілтене.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram