ГоловнаСвіт

У паркан Білого дому в'їхали два п'яні співробітники Секретної служби США

Заступник начальника особистої охорони Обами і його колега зазнають покарання за правопорушення.

У паркан Білого дому в'їхали два п'яні співробітники Секретної служби США
Фото: EPA/UPG

Секретна служба США почала розслідування інциденту за участю двох своїх співробітників: 4 березня в стані алкогольного сп'яніння вони протаранили службовою машиною огорожу Білого дому.

Про це пише The Washington Post.

Один з учасників події - заступник начальника особистої охорони президента США Барака Обами. Він і його колега перебували за кермом у стані алкогольного сп'яніння і поверталися, імовірно, з вечірки.

Чергові співробітники Секретної служби затримали порушників, але згодом відпустили. Про подію доповіли главі Секретної служби Джозефу Кленсі, а той передав інформацію міністрові національної безпеки США Джею Джонсону.

Офіційний представник Секретної служби Браян Лірі підтвердив, що триває розгляд у зв'язку з неналежною поведінкою співробітників. Він зазначив, що про подію також особисто доповіли Обамі. Лірі наголосив, що винуватих покарають.

Секретна служба США охороняє перших осіб держави, зокрема президента. Місяць тому, після серії скандалів, Обама поміняв керівництво служби. Одним із проколів було проникнення у вересні 2014 року в Білий дім військового ветерана Омара Гонзалеса, який просто перестрибнув через паркан на Пенсильванія-авеню. Охоронців також звинувачували в тому, що під час службових відряджень вони зловживають алкоголем і користуються послугами повій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram