ГоловнаСвіт

У Держдуму внесли законопроект про невідкладні заходи допомоги Донбасу

Росія має намір направити на схід України чиновників для роботи з "керівництвом постраждалих районів"

У Держдуму внесли законопроект про невідкладні заходи допомоги Донбасу
Фото: http://www.ntv.ru

Депутат від КПРФ Олександр Потапов вніс до Держдуми законопроект про невідкладні заходи підтримки населення Донецької і Луганської областей України, яке страждає від гуманітарної катастрофи.

Про це повідомляє РІА "Новости".

Згідно з текстом законопроекту, розміщеного в електронній базі нижньої палати російського парламенту, комуніст пропонує уряду РФ негайно надати допомогу Донбасу, виділивши паливо, посівні матеріали та сільгосптехніку для проведення сільгоспробіт у постраждалих районах.

Також з документа випливає, що кабмін РФ має у місячний термін надати допомогу з відновлення залізничних шляхів у регіоні, допомогти у відкритті пунктів пропуску на станціях "Успенська" і "Червона Могила" для забезпечення завезення будматеріалів і техніки.

Крім того, пропонується протягом місяця розробити заходи зі встановлення режиму найбільшого сприяння для продажу на території Росії товарів, вироблених у постраждалих районах Донбасу.

"З метою якнайшвидшої розробки і оперативного прийняття рішень з реалізації програми допомоги уряду РФ направити представників МНС Росії, міністерства транспорту РФ, міністерства енергетики РФ, міністерства зв'язку РФ, адміністративного апарату органів влади Москви і прилеглих областей у відповідний штаб проведення відновлювальних робіт при керівництві постраждалих районів", - йдеться в тексті законопроекту. При цьому не уточнюється, чи мають на увазі під керівництвом постраждалих районів офіційних представників української влади чи сепаратистів із самопроголошених ЛНР і ДНР. 

Потапов пропонує уряду РФ у місячний термін розробити разом з "керівництвом постраждалих районів Донбасу програму з відновлення житлових будинків, промисловості, комунального господарства, автодорожної інфраструктури, а також пропозиції щодо фінансового забезпечення цієї програми.

На думку автора законопроекту, також необхідно запропонувати регіонам РФ встановити прямі зв'язки з містами постраждалих районів для надання адресної допомоги, а також завезти в постраждалі райони мобільні будинки для тимчасового проживання населення.

З моменту початку донбаського конфлікту Росія направила на Донбас уже 18 так званих "гуманітарних конвоїв". При цьому українським прикордонникам і міжнародним спостерігачам у більшості випадків не давали можливості оглянути ввезений в Україну вантаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram