ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

На місці Держдуми запропонували побудувати готель або торговий центр

У Росії триває будівництво парламентського центру вартістю $1,5 млрд.

На місці Держдуми запропонували побудувати готель або торговий центр
Фото: obozrevatel.com

На місці будівлі Держдуми в Москві заплановано побудувати готель або торговий центр.

Як повідомляє ТАСС, про це в інтерв'ю телеканалу "Россия-24" розповів власник девелоперських компаній "Интеко" і "Моспромстрой" Михайло Гуцерієв. Готель або торговий центр побудують після переїзду чиновників у новий парламентський центр у Мневніках.

"На місці Держдуми буде великий надсучасний готель. Можливо, торговий центр. На місці Ради Федерації буде житло. Це такий суто комерційний проект без участі бюджетних грошей", - зазначив Гуцерієв. Нові будівлі, за його словами, будуватимуть за рахунок інвестицій компаній "Интеко" і "Моспромстрой". При цьому Гуцерієв не виключає можливості залучення додаткових інвесторів.

Він також додав, що старі будівлі Держдуми і Ради Федерації будуть повністю знищені. Гуцерієв відмовився назвати ймовірну вартість нових проектів.

Будівництво парламентського центру в північній частині Мневніківської заплави почалося в жовтні 2014 року. Завершення робіт заплановано на 2019-й. Орієнтовна вартість проекту становить $1,5 млрд. Площа будівлі становитиме 345 тисяч квадратних метрів.

За кілька кроків від будівлі Держдуми в Охотному Ряду розташовані готелі "Національ", Ritz Carlton, Ararat Park Hyatt, готелю "Москва" і "Метрополь", а також три торгові центри: "Охотний Ряд", ЦУМ і торгова галерея "Москва". Будівля Ради Федерації розташована на вулиці Велика Дмитрівка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram