ГоловнаСвіт

Король Йорданії закликав ЄС боротися з ісламофобією

На думку йорданського лідера, ворожість європейців до мусульман розпалює екстремізм.

Король Йорданії закликав ЄС боротися з ісламофобією
Король Абдалла II
Фото: i-r-p.ru

Король Йорданії Абдалла ІІ закликав європейців боротися з ворожістю до ісламу, яка, на його думку, розпалює екстремізм серед мусульман, зокрема серед тих, хто приїжджає з Європи, щоб боротися на боці радикальних ісламістів на Близькому Сході.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Звертаючись до Європейського парламенту в Страсбурзі у вівторок, 10 березня, Абдалла високо оцінив "неперевершену мужність" Європи у відповідь на теракти, як от у Парижі в січні, і порівняв терористичне угруповання "Ісламська держава" з нацизмом, назвавши його ідеологію "експансіоністською та заснованою на ненависті".

Однак закликаючи ЄС до співпраці в боротьбі з ісламістським насильством, король, який брав участь у мітингу, присвяченому пам'яті убитих під час нападу на редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo, розкритикував карикатури на пророка Мухаммеда, він заявив, що європейські уряди повинні сприяти "взаємній повазі" й "інклюзивному суспільству".

"Образа інших народів і їхньої віри та переконань - це не шлях уперед", - сказав він, виступаючи перед європарламентарями, багато з яких виступають проти мусульманської імміграції.

"Європа є важливим партнером у цих зусиллях, особливо в наданні допомоги", - підсумував монарх.

На початку січня в Парижі сталася серія терактів. 7 січня брати Куаші разом зі спільником розстріляли 12 людей у редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі. Братів Куаші ліквідували під час операції спецслужб через два дні. 9 січня терорист Амеді Кулібалі взяв у заручники більш ніж 20 осіб у кошерному супермаркеті Парижа і вбив чотирьох із них. Кулібалі вимагав від правоохоронних органів припинити переслідувати братів Куаші. В результаті штурму супермаркету Кулібалі вбили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram