ГоловнаСвіт

Берлусконі остаточно виправдали у "справі Рубі"

Сильвіо Берлусконі може повернутися в політику.

Берлусконі остаточно виправдали у "справі Рубі"
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Італії підтвердив виправдувальний вирок екс-прем'єрові Сильвіо Берлусконі у скандальній "справі Рубі".

Рішення верховного суду є остаточним і не може бути оскаржене, повідомляє

Reuters. Воно дозволяє 78-річному Берлусконі повернутися в політику.

Політика звинувачували в тому, що під час так званих вечірок "бунга-бунга", які відбувалися на його віллі, Берлусконі багаторазово вступав в інтимні стосунки з неповнолітньою танцівницею з Марокко

Карім ель-Махруг на прізвисько Рубі і платив їй за секс. Крім того, він зловжив службовим становищем, намагаючись домогтися її звільнення з поліції, коли Рубі затримали за підозрою у крадіжці. У підсумку міланський суд у першій інстанції 24 червня 2013 року засудив політика до семи років тюремного ув'язнення і довічної заборони обіймати державні посади.

У червні минулого року апеляційний суд виправдав Берлусконі, пояснивши своє рішення тим, що політик не знав справжнього віку танцівниці.

У жовтні 2014 року Берлусконі, виключений рік тому із Сенату після винесення вироку у справі про шахрайство в компанії Mediaset, оголосив про намір продовжити свою політичну кар'єру і здобути перемогу на наступних парламентських виборах. У справі Mediaset політика засудили до чотирьох років в'язниці, проте потім у рамках амністії, а також через похилий вік політика суд замінив це покарання громадськими роботами. Термін покарання, яке він відбував у будинку престарілих, минув 6 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram