ГоловнаСвіт

МЗС Британії назвало Росію головною загрозою безпеці королівства

У Лондоні відзначили посилення російської агресії на міжнародній арені

МЗС Британії назвало Росію головною загрозою безпеці королівства
Филип Хаммонд
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія може стати найбільшою загрозою безпеці Велікобрітанії. Про це Хаммонд заявив, виступаючи з промовою у Королівському інституті об'єднаних служб у Лондоні, інформує ВВС. За його словами, спроби повернути Росію в міжнародне "лоно" отримували відсіч з боку президента РФ Володимира Путіна.

"Тепер ми маємо справу з російським лідером, схильним не тільки не приєднуватися до міжнародної правової системи, яка зберігає мир між народами, але й підривати її, - сказав міністр. - Ми перебуваємо на знайомій території для тих, хто старше за 50, з агресивною поведінкою Росії - суворим нагадуванням про те, що вона має потенціал, щоб представляти єдину велику загрозу для нашої безпеки".

Крім того, Хаммонд зазначив, що зараз британські спецслужби країни роблять кроки для запобігання такому розвитку подій, уточнює Рейтер.

"Збір розвідданих про наміри й можливості Росії залишиться життєво важливим завданням наших спецслужб у найближчому майбутньому", - заявив він.

Хаммонд також сказав, що кроки Росії на шляху модернізації своїх збройних сил і озброєнь та її все агресивніша позиція, унаслідок якої в минулому члени НАТО у більш ніж 100 країнах перехоплювали російські літаки, є "вагомими причинами для занепокоєння".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram