ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Один із затриманих у справі Нємцова працював у поліції, - ЗМІ

За даними ЗМІ, операцію у справі Нємцова в Чечні проводять силовики, відряджені з Москви

Один із двох затриманих у Чечні у справі про вбивство політика Бориса Нємцова виявився співробітником правоохоронних органів.

Про це пише "Кавказский узел" із посиланням на джерело в силових структурах.

"Один із затриманих у Шелковському районі Чечні є співробітником відділу поліції і близьким родичем іншого підозрюваного - Тамерлана Ескерханова", - розповіло джерело в силових структурах.

За даними співрозмовника видання, операцію у справі Нємцова в Чечні проводять не місцеві силовики, а відряджені з Москви. Також участь беруть співробітники УФСБ.

Пізно ввечері 8 березня в Шелковському районі Чечні затримали ще двох підозрюваних у справі про вбивство Нємцова.

Того самого дня в Басманний районний суд Москви доправили п'ятьох підозрюваних у причетності до вбивства Нємцова: бійця чеченського батальйону "Північ" Заура Дадаєва, охоронця гіпермаркету з Підмосков'я Анзора Губашева, Шагіда Губашева, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Анзора Губашева і Заура Дадаєва заарештували до 28 квітня, Шагіда Губашева - до 7 травня, а Тамерлана Ескерханов і Хамзата Бахаєва - до 8 травня. Ще один підозрюваний, Біслан Шаванов, підірвав себе гранатою під час затримання в Грозному.

Як зазначає співрозмовник "Кавказского узла", Ескерханов був співробітником РВВС Шелковського району Чеченської республіки, але кілька років тому він звільнився і переїхав до Москви, де працював приватним охоронцем.

Нагадаємо, 55-річного Бориса Нємцова вбили в Москві пізно ввечері 27 лютого. Йому в спину вистрілили шість разів, чотири кулі поцілили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram