ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кадиров прокоментував арешт підозрюваного в убивстві Нємцова

За словами керівника Чечні, Дадаєв - глибоко віруюча людина і патріот Росії.

Кадиров прокоментував арешт підозрюваного в убивстві Нємцова
Рамзан Кадыров
Фото: http://vesti.az

Очільник Чечні Рамзан Кадиров прокоментував арешт заступника командира батальйону "Північ" МВС Чечні Заура Дадаєва, звинуваченого в убивстві Бориса Нємцова.

"Басманний суд Москви санкціонував арешт Заура Дадаєва, підозрюваного в причетності до вбивства Бориса Нємцова. Я знав Заура як справжнього патріота Росії", - написав Кадиров у своєму Instagram.

"Мені не зрозумілі справжні причини і мотиви звільнення Заура з лав ВВ МВС Росії. Кажуть, пояснював хворобою матері. ЗМІ повідомляють, що Заур у суді підтвердив свою причетність до вбивства Бориса Нємцова. Усі, хто знає Заура, стверджують, що він є глибоко віруючою людиною, а також, що він, як і всі мусульмани, був вражений діями Шарлі та коментарями на підтримку публікації карикатур. Я доручив секретареві Радбезу ЧР Вахіту Усмаєву ретельно розслідувати обставини звільнення Заура, вивчити його поведінку, настрій перед відходом зі служби. У кожнім разі, якщо суд підтвердить провину Дадаєва, то, вбивши людину, він скоїв тяжкий злочин. Але хочу знову зазначити, що він не міг зробити й кроку проти Росії, заради якої багато років ризикував власним життям", - сказав Кадиров.

За словами керівника Чечні, таким самим хоробрим був і Беслан Шаванов, який підірвав себе гранатою під час спроби затримання.

"Ми віримо, що буде проведено ретельне розслідування, яке покаже, чи дійсно винен Дадаєв і що насправді послужило причиною його вчинку", - написав Кадиров.

Нагадаємо, Басманний суд Москви заарештував п'ятьох підозрюваних у вбивстві Нємцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram