ГоловнаСвіт

Британія подарує українській армії нелетальне військове обладнання

У Міноборони Британії заявили про відданість підтримці суверенітету України

Британія подарує українській армії нелетальне військове обладнання
Майкл Фэллон
Фото: lenta.ru

Великобританія заявила в п'ятницю про намір подарувати українській армії пакет нелетального військового обладнання для захисту від російської агресії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву міністра оборони Великобританії Майкла Феллона.

Обладнання, вартістю 850 тис. фунтів стерлінгів ($1,3 млн), передадуть в Україні у найближчі тижні у відповідь на запит від Києва. Пакет включає аптечки першої допомоги, прилади нічного бачення, портативні комп'ютери, шоломи та пристрої GPS.

Минулого місяця Великобританія заявила про намір відправити 75 військовослужбовців для підготовки українських військових. Крім того, повідомлялося, що Лондон не виключає поставок зброї Україні в майбутньому.

"Великобританія віддана підтримці суверенітету України, незалежності та територіальної цілісності в умовах російської агресії", - заявив Феллон.

"Цей подарунок (у вигляді) нелетального обладнання призначений для запобігання подальшим жертвам і пораненням з української сторони, і для поліпшення ситуаційної обізнаності на землі. Наша спільна мета полягає у зміцненні обороноздатності українських збройних сил", - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram