ГоловнаСвіт

Палестина відмовилася від співпраці з Ізраїлем у сфері безпеки

Палестинці відреагували на заморожування палестинських податкових надходжень

Палестина відмовилася від співпраці з Ізраїлем у сфері безпеки
Фото: www.ria.ru

Центральний комітет Організації визволення Палестини (ОВП), чиї рішення є обов'язковими для Палестинської адміністрації, постановив припинити співпрацю з Ізраїлем у галузі безпеки, яка тривала з 1993 року.

Про це повідомляє euronews.

Приводом для такого рішення стало заморожування Ізраїлем переказів Палестинській національній адміністрації податків, що збираються Ізраїлем від імені і для ПНА.

Ахмад Абдель-Рахман, член ЦК ОВП: "Ізраїль мусить взяти на себе всю відповідальність щодо палестинського народу на окупованих територіях. Такий обов'язок окупаційної влади, згідно з міжнародним правом".

Ізраїль оголосив про заморожування палестинських податкових надходжень у січні, у відповідь на намір Палестини стати членом Міжнародного кримінального суду. Це рішення позбавило Палестинську національну адміністрацію можливості виплачувати заробітну плату бюджетникам.

Як зазначає euronews, відмова Палестинської адміністрації від співпраці з ізраїльськими силовиками може стати серйозним викликом безпеці Ізраїлю.

Раніше, наприкінці грудня, палестинці пригрозили розривом дипвідносин із Ізраїлем.

Державу Палестина було проголошено 15 листопада 1988 року в Алжирі на позачерговій сесії Національної ради Палестини. Де-факто визнання палестинської держави у 2012 році схвалила Генеральна Асамблея ООН. За 26 років як державу Палестину визнали близько 140 країн, у багатьох європейських державах Палестина має дипломатичні місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram