ГоловнаСвіт

Убито аргентинського прокурора, який готував ордер на арешт президента

Дружина покійного вважає, що за вбивством стоїть влада Аргентини

Убито аргентинського прокурора, який готував ордер на арешт президента
Альберто Нисман
Фото: EPA/UPG

Аргентинський прокурор Альберто Нісман, який готував ордер на арешт президента країни Кристину Кіршнер, не наклав на себе руки - його вбили.

Про це заявила його колишня дружина Сандра Арройо Сальгадо, посилаючись на результати розтину, повідомляє euronews.

Дотепер саме суїцид був робочою версією слідства. Тіло прокурора з вогнепальним пораненням у голову виявили в його будинку в січні.

"Нісман не став жертвою нещасного випадку, він не вчинив самогубство. Нісмана вбили. Це вбивство впливової людини, небаченого досі масштабу, що вимагає пояснень з боку влади країни", - заявила Сальгадо.

Разом з тим, як зазначає euronews, остаточні результати розтину Нісмана поки що офіційно не опубліковані.

Альберто Нісман звинувачував президента Кристину Фернандес де Кіршнер та інших можновладних політиків у намірі заплутати слідство у справі про вибух у єврейському культурному центрі Буенос-Айреса: 1994 року ця трагедія забрала життя 85 осіб. За його версією, Кіршнер і голова МЗС країни вели переговори з Іраном про вигідну угоду, однією з умов якої було звільнення від відповідальності іранців, підозрюваних в організації вибуху в єврейському центрі. В організації теракту звинувачували Іран, а у виконанні - рух "Хезболла". Після загибелі прокурора в його квартирі виявили чернетку ордера на арешт Кристини Кіршнер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram