ГоловнаСвіт

Кемерон: Захід готовий значно розширити санкції проти Росії

МЗС Британії не виключає поставок зброї Україні в майбутньому

Кемерон: Захід готовий значно розширити санкції проти Росії
Дэвид Кэмерон
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив про готовність Заходу вивести санкції проти Росії на "абсолютно новий рівень", якщо Москва нарощуватиме свою агресію.

Про це пише The Wall Street Journal.

За даними видання, лідери західних країн будуть готові вжити санкції щодо Росії на "абсолютно новому рівні", якщо станеться інцидент, схожий на оточення української армії в Дебальцевому.

"Якщо Росія розриває правила XXI століття й займається дестабілізацією суверенної країни, то весь інший світ має бути готовим сказати Росії: "Ну, ви не можете розривати одну частину міжнародних правил, при цьому маючи доступ до міжнародних ринків, міжнародних фінансів і міжнародних систем", - цитує видання слова Кемерона.

Крім того, як повідомляє агентство Рейтер, міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд заявив, що Євросоюз підготує нові санкції проти Росії через її участь у конфлікті на сході України, які оперативно введуть у разі порушення Мінських угод.

"Європейський союз залишається єдиним в питанні про санкції, санкції мусять діяти доти, поки не повністю не виконуватимуться Мінські угоди", - сказав Хеммонд.

"Ми підготуємо нові можливі санкції, які можуть ухвалити швидко у разі подальшої російської агресії або якщо Мінські угоди не виконуватимуться", - сказав він.

Хеммонд також зазначив, що Великобританія зараз не має планів щодо постачання зброї Києву, проте це "нічого не виключає в майбутньому", оскільки ситуація на сході України залишається "динамічною".

Раніше цього тижня США на рік продовжили дію санкцій щодо Росії, оскільки ситуація в Україні як і раніше залишається критичною і становить "незвичайну і виняткову загрозу національній безпеці і міжнародній політиці США". Санкції США щодо російських громадян і підприємств, а також Криму, були введені в березні та грудні 2014 року. Аналогічних заходів вжив Євросоюз, який також звинувачує Росію в анексії Криму та участі у збройному конфлікті на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram