ГоловнаСвіт

Башар Асад звинуватив Саудівську Аравію, Катар і Туреччину у підтримці ісламістів

Сирійський лідер вважає, що ООН не здатна врегулювати кризу на Близькому Сході та в Африці

Башар Асад звинуватив Саудівську Аравію, Катар і Туреччину у підтримці ісламістів
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад звинуватив Саудівську Аравію, Катар і Туреччину у підтримці радикальних ісламістів і розкритикував країни Заходу за проведену щодо його країни політику, а ООН - за нездатність перешкодити розв'язанню громадянської війни в Сирії.

Про це повідомляє euronews.

"Насамперед, офіційні особи в Європі мають проявити політичну волю до боротьби з тероризмом. Досі жодних ознак цього ми не бачили. По-друге, виявляти цю політичну волю необхідно акуратно. Неприпустимо, коли зарозумілі і вперті чиновники творять усе, що їм тільки заманеться. Ну, і, нарешті, найважливіше - боротьба з тероризмом має стати цінністю, принципом, якого дотримуються постійно. Тут не має бути жодного опортунізму", - заявив сирійський лідер в інтерв'ю португальському телеканалу RTP.

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи можливо відновити переговори про врегулювання сирійської кризи, що зайшли в безвихідь, Асад заявив: "Це провал міжнародної системи, представленої ООН і Радою Безпеки, за допомогою якої передбачається вирішувати проблеми і захищати суверенітет різних країн і запобігати війні. Насправді, вона провалилася в цьому. Те, що ми маємо зараз, це те, що ООН не вдалося захистити наших... міжнародних громадян, у тому числі Сирію, Лівію, Ємен та інші країни".

Керрі допустив можливість військового тиску на Асада заради зміни влади в Сирії

Як зазначає euronews, заява Асада прозвучала на тлі нападу сирійських повстанців на штаб-квартиру урядових служб безпеки в Алеппо, який стався вчора. Від нападу загинули десятки людей як у лавах опозиції, так і серед силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram