ГоловнаСвіт

Озброєний чоловік поранив посла США у Південній Кореї

У 2010 році злочинець намагався напасти на японського посла

Озброєний бритвою чоловік напав на посла США у Південній Кореї Марка Ліпперта і завдав йому серйозних поранень.

Про це повідомляє агентство "Ренхап".

За даними агентства, інцидент стався у центрі Сеула, коли посол прямував на ранкову лекцію у центр виконавчого мистецтва. Associated Press, посилаючись на місцеве телебачення, повідомляє, що нападник був озброєний бритвою.

Нападника оперативно затримали поліцейські, а Ліпперта, котрий спливав кров'ю, негайно направили в найближчу лікарню. За попередніми даними, він отримав поранення в обличчя і зап'ястя, загрози його життю немає. Згодом агентство АР повідомило, що у лікарні Ліппертові наклали 80 швів.

Корреспондет видання Korea Times Джіхі Лі написав у "Твіттері", що перед нападом чоловік заявив, що виступає проти проведення спільних військових навчань із США, закликавши до об'єднання Північної та Південної Корей.

42-річний Марк Ліпперт, довгий час прожив у Сеулі, був призначений послом у Південній Кореї у 2014 році. Раніше він обіймав посаду помічника міністра оборони США з питань Азії.

Держдепартамент США засудив напад, президент Барак Обама зв'язався з Ліппертом і побажав йому швидкого одужання. Президент Республіки Корея Пак Кин Хе розцінив інцидент як замах на альянс Південної Кореї і США.

Як з'ясувалося згодом, злочиння, який напав у Сеулі на посла США у Південній Кореї Марка Ліпперта, раніше судили за атаку на посла Японії, він неодноразово бував у КНДР, інформує "Ренхап".

Поліція ідентифікувала злочинця як 55-річного громадянина Південної Кореї Кім Гі Чжона. За словами джерел у південнокорейській розвідці, у 2006-2007 роках Кім Гі Чжон щонайменше шість разів побував у Північній Кореї. У 2010 році він спробував напасти на японського посла, кинувши в нього шматок бетону, за що був засуджений до умовного тюремного терміну, повідомили в поліції.

У 2011 році Кім Гі Чжон також спробував встановити у центрі Сеула поминальний вівтар у пам'ять про померлого північнокорейського лідера Кім Чен Іра.

Кім Гі Чжон, як повідомляє ТАСС, очолював організацію лівого спрямування "Урімадан", останнім часом він цікавився роллю США у ситуації на Корейському півострові. 3 березня він опублікував в Інтернеті пост, в якому засудив американо-корейські навчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram