ГоловнаСвіт

Ірландія звинуватила ВПС Росії в порушенні свого повітряного простору

Російські бомбардувальники Ту-95 летіли з вимкненими транспондерами

Ірландія звинуватила ВПС Росії в порушенні свого повітряного простору
Ту-95
Фото: Википедия

Ірландське авіаційне управління (Irish Aviation Authority, IAA) заявило, що один із цивільних авіарейсів було виконано за іншим маршрутом, а виліт ще одного затримано через два бомбардувальники ВПС РФ, які вторглися в повітряний простір Ірландії.

Про це повідомляє Irish Examiner.

Із заяви IAA випливає, що російські бомбардувальники Ту-95 летіли з вимкненими транспондерами - пристроями, які дозволяють визначити повітряне судно на радарах.

Як повідомляє агентство AFP, затримка рейсу може бути пов'язана з вильотом британських винищувачів RAF Typhoon, яких підняли в повітря наприкінці січня для супроводу російських бомбардувальників.

Нагадаємо, 2 лютого газета The Daily Express з посиланням на джерела в міноборони Британії повідомила, що на борту одного з літаків над Ла-Маншем була ядерна зброя.

Раніше в НАТО також заявляли про різке зростання активності російських ВПС у міжнародному повітряному просторі біля кордонів європейських країн. За словами представників Альянсу, російські літаки не надають планів польоту і літають з вимкненим транспондером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram