ГоловнаСвіт

Олланд закликав до припинення вогню і відведення важкого озброєння з Донбасу

Генсек НАТО вважає припинення вогню на сході України "крихким"

Олланд закликав до припинення вогню і відведення важкого озброєння з Донбасу
Олланд (архив)
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд вкотре закликав до негайного припинення вогню на сході України, а також до відведення важкого озброєння.

З відповідним закликом Олланд виступив на зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом ввечері в понеділок, інформує агентство Рейтер.

"Мінська угода - єдиний спосіб відновити мир, - сказав французький лідер. - Позиція Франції полягає в тому, що Мінської угоди мають повністю дотримуватися, вона має негайно набути чинності, і не повинні допускатися жодні похибки. Треба дотримуватися припинення вогню і відведення важких озброєнь".

Столтенберг у свою чергу заявив, що режим припинення вогню працює, хоча як і раніше залишається "крихким". Він також повторив заклики забезпечити повний доступ спостерігачам з місії ОБСЄ.

Нагадаємо, 12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, проте ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Так, бойовики вночі шість разів обстріляли українські позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram