ГоловнаСвіт

Адвокати Навального попросили звільнити його на похорон Нємцова

Громадянська панахида за Борисом Нємцовим пройде 3 березня

Адвокати Навального попросили звільнити його на похорон Нємцова
архив
Фото: EPA/UPG

Адвокати опозиціонера Олексія Навального, який зараз перебуває під адміністративним арештом, подали клопотання з проханням відпустити його на похорон Бориса Нємцова, який пройде 3 березня

Про це повідомляє "Интерфакс".

Адвокат Олексія Навального Іван Жданов подав клопотання в Пресненський суд, однак час розгляду питання ще не призначено.

"Судді Зубової, яка призначила Навальному адміністративний арешт, сьогодні немає, зараз вирішується питання, якому судді передати заяву", - додав адвокат.

Клопотання, за його словами, повинні розглянути негайно. У прес-службі Мосміськсуду агентство розповіли, що в законі передбачена можливість призупинити дію адміністративного арешту у зв'язку з екстреними випадками.

Громадянська панахида за Борисом Нємцовим пройде у вівторок, 3 березня, в Сахаровському центрі. Його поховають того самого дня на Троєкуровському кладовищі.

Бориса Нємцова вбили увечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту. Невідомі під'їхали на машині і зробили шість пострілів, чотири кулі влучили Нємцову у спину. З політиком у момент убивства була дівчина, вона не постраждала.

19 лютого Пресненський суд засудив Навального до адміністративного арешту на 15 діб за "повторне порушення під час організації або проведення акції". Суд тоді виніс рішення о 23:30, але як потім розповів адвокат опозиціонера Вадим Кобзєв, в московському спецприймальнику №2 готувалися прийняти Навального за кілька годин до рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram