ГоловнаСвіт

Норвегія здійснить реструктуризацію армії через російську загрозу

У міноборони Норвегії заявили про "абсолютну" готовності взятися за підготовку українських солдатів

Норвегія здійснить реструктуризацію армії через російську загрозу

Міністр оборони Норвегії Іне Еріксен Серейде (Ine Eriksen Søreide) заявила, що Норвегія проведе реорганізацію збройних сил, щоб протистояти російській загрозі.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами Серейде, Росія розконсервовує свої бази на Крайній Півночі, створює там нові бригади та командні структури, а літаки ВПС РФ усе частіше помічають біля кордонів Норвегії.

"У перші кілька місяців цього року ми побачили підвищену активність (російської військової авіації - ред.) порівняно з цим самим періодом минулого року... Підвищену складність. Вони літають довше, літають на більшій кількості літаків різного типу, і їхні схеми (руху - ред.) відрізняються від того, якими вони були", - сказала вона.

"Вони не втручаються в наш повітряний простір, і це відрізняється від того, що відбувається в районі Балтійського моря. Там вони постійно порушують повітряний простір, і в районі Прибалтики їх польотів стало втричі більше, ніж зазвичай", - додала вона.

Серейде також заявила, що Норвегія буде розширювати співпрацю з країнами Балтії (Латвія, Литва та Естонія), і Норвегія "абсолютно" готова взятися за підготовку українських солдатів.

"На політичному рівні, я думаю, важливо визначити, що те, що ми бачимо - це агресія, кіберзагроза, інформаційна кампанії чи просто війна, - це агресія, те, що вони роблять в Україні. І я думаю, що важливо сказати, що ми не сприймаємо такого щодо країн НАТО", - наголосила міністр.

Крім того, за словами Серейде, збройні сили Норвегії будуть істотно реорганізовані на випадок "можливого загострення ситуації".

Нагадаємо, в грудні 2014 року Норвегія продовжила на рік заборону на військову співпрацю з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram