ГоловнаСвіт

Колишній зять Назарбаєва наклав на себе руки в австрійській в'язниці

У Казахстані Алієва звинувачували в убивстві двох банкірів, у причетності до вбивства і спробі держперевороту

Колишній зять Назарбаєва наклав на себе руки в австрійській в'язниці
архив
Фото: news.rambler.ru

У в'язниці Відня знайдено мертвим колишнього посла Казахстану в Австрії і колишнього зятя президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Рахата Алієва.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на представників австрійського суду.

"Він скоїв самогубство", - цитує видання слова представника.

Як уточнює Austria Press Agency, Алієва знайшли повішеним у ванній в одиночній камері австрійської в'язниці Йозефштадт (Josefstadt) о 7:20 ранку за місцевим часом (8:20 за Києвом).

У Казахстані Алієва звинувачували в убивстві двох банкірів, менеджерів "Нурбанку" Жолдаса Тімралієва й Айбара Хасенова, викрадених у 2007 році, тіла яких знайшли 2011 року. Крім того, казахстанська влада підозрювала Алієва у причетності до вбивства опозиційного політика Алтинбека Сарсенбаєва, скоєного 2006 року.

Назарбаєв розкритикував антиросійські санкції

Йому також інкримінували створення організованої злочинної групи, спробу держперевороту і держзраду. Казахстанський суд заочно засудив Рахата Алієва до 20 років в'язниці.

Алієв усі звинувачення проти нього називав сфабрикованими і політично мотивованими.

Австрія кілька разів відмовлялася екстрадувати Алієва в Казахстан. Однак 2011 року австрійська прокуратура теж порушила справу на екс-зятя Назарбаєва. До того часу Алієв уже не жив в Австрії і переїхав на Мальту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram