ГоловнаСвіт

Американський суд зажадав від Палестини $650 млн за теракти в Ізраїлі

Палестинська сторона має намір оскаржити рішення суду

Американський суд зажадав від Палестини $650 млн за теракти в Ізраїлі
архив

Федеральний суд США зобов'язав Палестинську національну автономію (ПНА) і Організацію звільнення Палестини (ООП) виплатити компенсацію в розмірі $ 650 млн доларів за організацію терактів в Ізраїлі.

Про це пише New York Times.

Журі присяжних визнало причетність організацій до шістьох атак, внаслідок яких померли і постраждали громадяни США. Згідно з рішенням суду, ПНА і ОЗП надавали сприяння терористам, незважаючи на угоди з Ізраїлем. Позивачами у справі, яку порушили за законом США про боротьбу з тероризмом, виступили десять сімей загиблих у 2002-2004 роках.

Адвокат Марк Рочон у своїй промові перед присяжними просив не допустити, щоб "люди, відповідальні за напади, уникли покарання, тоді як Палестинська національна автономія і ОЗП платять за те, що вони не робили". Палестинська сторона заявила, що має намір оскаржити рішення суду, додавши, що "цей випадок є лише спробою Ізраїлю використовувати правову систему США для просування своїх політичних та ідеологічних планів".

Глава МЗС Ізраїлю Авігдор Ліберман у своєму Facebook, "рішення суду - це, насамперед, моральна перемога Ізраїлю і жертв тероризму". "Треба зрозуміти, що терор є частиною самого устрою Палестинської автономії", - зазначив він.

Раніше в США засудили рішення Міжнародного кримінального суду почати попередній розгляд заяв палестинської адміністрації про військові злочини з боку Ізраїлю.

Державу Палестина проголошено 15 листопада 1988 року в Алжирі на позачерговій сесії Національної ради Палестини. Де-факто визнання палестинської держави у 2012 році схвалила Генасамблея ООН

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram