ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві почалася хода "Антимайдану"

За словами організаторів, в антиукраїнській акції беруть участь 26 тис. осіб

У Москві почалася хода "Антимайдану"
Фото: navalny.com

У Москві розпочалася акція руху "Антимайдан", присвячена річниці зміни влади в Україні.

Про це повідомляє "Говорит Москва".

Учасники акції пройдуть від Страсного бульвару до площі Революції, де проведуть мітинг.

Антиукраїнська акція відбувається під гаслом "Рік майдану. Не забудемо, не пробачимо!". Влада Москви погодила демонстрацію на 10 тис. осіб, проте організатори заявили, що очікують більшої кількості учасників. Перед початком заходу стало відомо, що на нього зібралося вже близько 26 тис. осіб. Частина учасників одіозної акції приїхала до столиці з інших регіонів.

Серед учасників акції представники ветеранських організацій, зокрема, "Бойове братство", "Офіцери Росії", члени молодіжних об'єднань, козаки. Присутні тримають прапори і транспаранти з гаслами "Росія і Чечня - приклад боротьби з міжнародним тероризмом", "Майдан потрібен ворогам Росії", "Ми за Донбас".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що на мітинг примусово звозять чиновників і вчителів з регіонів. В "Антимайдані" стверджують, що це наклепницька інформація і вже пообіцяли провести юридичну перевірку публікацій.

Як повідомлялося, 15 січня відразу кілька російських громадських організацій оголосили про об'єднання в рух "Антимайдан", основною метою якого заявлено недопущення в країні кольорової революції. До цієї організації увійшли структури, підтримувані і тісно пов'язані і російською владою, які при цьому сповідують агресивний культ насильства, густо замішаний на імперсько-православних ідеях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram