ГоловнаСвіт

У Сомалі бойовики атакували готель з політичною елітою: 6 жертв

Поліція очікує збільшення кількості жертв

У Сомалі бойовики атакували готель з політичною елітою: 6 жертв
архив
Фото: EPA/UPG

У столиці Сомалі Могадішо бойовики атакували готель, в якому перебували міністри сомалійського уряду і депутати парламенту.

За попередніми даними, загинули шестеро людей, повідомляє агентство Рейтер.

Терорист-смертник підірвав машину біля воріт, що ведуть на територію комплексу Central Hotel у самому центрі столиці Сомалі. Після цього ще один смертник підірвав себе на території готельного комплексу.

У поліції повідомили, що, за попередніми даними, жертвами теракту стали шість осіб. Крім того, віце-прем'єр міністр Мохаммед Омар Арте, міністр транспорту Алі Ахмед Джамак і один депутат отримали поранення, інформує Рейтер.

"Поки що ми підтверджуємо шість смертей, в тому числі солдатів і цивільних. Кількість жертв, напевно, зросте", - заявив представник поліції, капітан Фара Абдуллахі.

Відповідальність за атаку наразі не взяло на себе жодне угруповання, зазначає агентство. Проте в поліції вважають, що за терактом стоять ісламісти з "Аль-Шабаб".

Сили Африканського союзу і сомалійські урядові війська витіснили бійців ісламістського угруповання "Аль-Шабаб" із прибережної столиці майже два роки тому, проте бойовики, незважаючи на втрату міських територій та джерел доходів, досі проводять партизанські атаки зі своїх баз у сільських районах.

Західні держави, вже давно стурбовані тим, що Сомалі є стартовим майданчиком для радикальних ісламістів у Східній Африці і за її межами, побоюються, що, якщо місцеві сили безпеки не зможуть убезпечити підконтрольні їм райони, у регіоні почнеться хаос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram