ГоловнаСвіт

Німеччина: захоплення Дебальцевого сепаратистами порушує Мінські угоди

У Бундестазі не виключають провалу Мінських домовленостей.

Німеччина: захоплення Дебальцевого сепаратистами порушує Мінські угоди
архив
Фото: Виталий Лазебник

Голова комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Реттген назвав захоплення сепаратистами Дебальцевого порушенням Мінських домовленостей від 12 лютого і не виключив провалу угод.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Ми повинні констатувати, що взяття Дебальцевого є сильним порушенням Мінських угод, і все у цій ситуації залежить від волі сепаратистів, повстанців, які у свою чергу залежать від Москви, і наскільки вони готові дотриматися Мінські домовленостей. Тому що, якщо їх не дотримаються, можлива нова ескалація", - заявив Реттген.

Відповідаючи на запитання, чи допускають у Берліні можливість провалу реалізації Мінських угод, глава комітету сказав: "Я не хочу уявляти собі таку ситуацію. Але дійсно ми не можемо виключити розвиток (ситуації) таким чином. Я вважаю, що ми повинні знову і знову намагатися знаходити політичне рішення цього конфлікту".

Напередодні бойовики ДНР захопили Дебальцеве. У "Міноборони" самопроголошенної республіки заявили, що до суботи планують повністю зачистити Дебальцеве від українських військових, після чого обіцяли запросити туди спостерігачів ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram