ГоловнаСвіт

Мадуро звинуватив мера Каракаса в підготовці перевороту

Мера Каракаса затримали, і він постане перед судом.

Мадуро звинуватив мера Каракаса в підготовці перевороту
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро, виступаючи в ефірі національного телебачення, оголосив, що мера Каракаса Антоніо Ледесму затримали за звинуваченням у підготовці державного перевороту.

Про це повідомляє El Universo.

За словами Мадуро, тепер Ледесма повинен постати перед судом за "злочини, скоєні проти миру, безпеки і конституції країни". Венесуельська влада вважає, що мер Каракаса причетний до чергової змови з метою скинення й убивства Мадуро, про розкриття якої оголосили минулого тижня.

Ледесму затримали співробітники Боліварійської національної служби розвідки під час обшуку в міській адміністрації в четвер увечері. Його прихильники стверджують, що під час затримання йому не пред'явили ордера на арешт.

Мер Каракаса є одним із провідних лідерів венесуельської опозиції. Брав активну участь у підготовці масових акцій протесту.

Венесуельська опозиція неодноразово зазнавала нападок з боку влади. Так, лідер масових протестів, що проходили по всій країні в 2014 році, Леопольдо Лопес уже рік у в'язниці за звинуваченням у підбурюванні до насильства, а екс-депутату Національної асамблеї Марії Мачадо висунули звинувачення в підготовці попереднього "замаху" на президента.

Нагадаємо, раніше в лютому Мадуро звинуватив військових льотчиків у спробі держперевороту. Раніше він неодноразово висував аналогічні звинувачення США. На початку лютого він звинуватив віце-президента США Джозефа Байдена в намірі очолити "новий етап державного перевороту". А наприкінці грудня він звинуватив владу США в підготовці військового перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram