ГоловнаСвіт

Бойовики "Боко Харам" пообіцяли зірвати президентські вибори у Нігерії

У 2014 році жертвами бойовиків стали близько 10 тис. осіб

Бойовики "Боко Харам" пообіцяли зірвати президентські вибори у Нігерії
"Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Лідер радикального ісламістського угруповання "Боко Харам" Абубакар Шекау заявив, що організація докладе всіх зусиль, щоб зірвати майбутні президентські вибори в Нігерії.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Ці вибори не відбудуться, навіть якщо ми помремо. Навіть якщо ми не будемо живі, Аллах ніколи не дозволить вам зробити це", - сказав Шекау у відеозверненні.

17 лютого в Нігерії сталося два теракти, внаслідок яких загинули щонайменше 40 осіб. Смертники підірвали себе в ресторані міста Потіскум на північному сході країни і на КПП біля міста Біу.

Раніше виборча комісія Нігерії оголосила про перенесення президентських виборів з 14 лютого на 28 березня, посилаючись на міркування безпеки. Очікується, що основна боротьба розгорнеться між чинним президентом Гудлаком Джонатаном і колишнім військовим керівником Мухаммаду Бухарі, кандидатом від опозиційного "Конгресу всіх прогресистів".

"Боко Харам" - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Нігерії. Воно виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу зі "згубним" впливом Заходу. Угруповання стоїть за більшою частиною терактів, скоєних у Нігерії. У травні 2014 року Рада Безпеки ООН внесла "Боко Харам" у список терористичних організацій. Раніше цілями бойовиків ставали переважно об'єкти, пов'язані з армією і поліцією. Проте останнім часом екстремісти регулярно нападають на лідерів релігійних громад і мирних жителів. У 2014 році жертвами бойовиків стали близько 10 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram