ГоловнаСвіт

Джеб Буш наполягає на посиленні ролі США у світі

Брат Джорджа Буша-молодшого розкритикував зовнішню політику Обами

Джеб Буш наполягає на посиленні ролі США у світі
Джеб Буш
Фото: EPA/UPG

Колишній губернатор американського штату Флорида, брат екс-президента США Джорджа Буша-молодшого, Джеб Буш вважає, що США мають відновити свою лідерську роль у світі.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на проект промови Джеба Буша.

Пізніше в середу виступить у Раді Чикаго з глобальних питань із промовою, яка, як зазначає агентство, стане його першою великою заявою щодо зовнішньої політики США відтоді, як у грудні він оголосив про намір балотуватися в президенти від республіканців на виборах у 2016 році.

З документа випливає, що, на думку Буша, США повинні знову зайняти лідерську позицію у світі. "Моє завдання - з'ясувати, як Америка може повернути собі провідну роль і чому зараз це важливіше, ніж будь-коли", - йдеться у промові. При цьому Буш назве американського президента Барака Обаму непослідовним і нерішучим у здійсненні зовнішньої політики США.

"Іронія полягає в тому, що Обама став президентом, пообіцявши велику залученість США у світові справи, однак він залишає Америку менш впливовою, ніж вона була раніше, - заявить він. - Ми втратили довіру і впевненість наших друзів. Ми, безумовно, більше не вселяємо страх нашим ворогам".

Згідно з документом, розкритикують рішення Обами відступити від "червоної лінії" в ситуації з Сирією, коли діючий президент США відмовився від інтервенції в сирійський конфлікт в обмін на хімічне роззброєння Дамаска. "Вони малюють лінії, потім стирають їх. З помпезністю вони оголошують про перезавантаження і абстрагування", - скаже Буш.

На його думку, дуже важливо, щоб США адаптувалися до загроз 21-го століття. "Америка не може дозволити собі розкіш віддалитися від світу - наша безпека, наше процвітання і наші цінності вимагають, щоб ми далі займалися і діяли у часто віддалених місцях", - скаже він.

62-річний Джеб Буш - брат сорок третього президента США Джорджа Буша-молодшого і син 41-го глави Білого дому Джорджа Буша-старшого. У грудні 2014 року він заявив про намір брати участь у президентських виборах 2016 року. Наразі він вважається провідним кандидатом від Республіканської партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram