ГоловнаСвіт

Канада поширила санкції на "Роснефть", Кисельова та Кобзона

Оттава заборонила в'їзд 37 сепаратистам і їхнім поплічникам із Росії

Канада поширила санкції на "Роснефть", Кисельова та Кобзона
Фото: www.gazeta.ru

Канадський уряд увечері у вівторок поширив свої економічні та візові санкції на групу фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із розпалюванням війни на Донбасі.

Повний список приватних осіб і організацій, проти яких запровадили санкції, опубліковано на сайті уряду Канади.

У нього потрапила найбільша нафтова компанія Росії "Роснефть", а також 11 фізичних осіб: журналіст Дмитро Кисельов, співак Йосип Кобзон, заступник міністра оборони Анатолій Антонов, заступник начальника Генштабу Андрій Картаполов, гендиректор компанії "Ростех" Сергій Чемезов, контр-адмірал ВМФ Росії Валерій Куликов, генерал-майор російської армії Олексій Наумець, який командує 76-ю гвардійською десантно-штурмовою дивізією, контр-адмірал Олександр Носатов, депутат Держдуми, депутат Держдуми Валерій Рашкін, генерал-лейтенант Ігор Турченюк, який є заступником командувача військами Південного округу ЗС РФ, і лідер байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов.

Також під санкції потрапили понад два десятки сепаратистів, серед яких козацький отаман Павло Дрьомов, терористи "Моторола" (Арсеній Павлов), "Гіві" (Михайло Толстих), "Фріц" (Олексій Мільчаков) і безліч так званих чиновників ДНР і ЛНР.

Канада також включила до списку санкцій рух "Новоросія", рух "Донецька республіка", батальйони "Оплот", "Сомалі", "Спарта", "Зоря", "Привид" та інші організації сепаратистів.

Загалом санкції запроваджено проти 37 фізичних осіб і 17 організацій і компаній.

"Наш уряд залишається непохитним у своїй прихильності до підтримки народу України, який опинився перед військовою агресією режиму Путіна, що вже забрала життя більш ніж 5300 осіб. Позиція Канади залишається простою: ми визнаємо суверенітет і територіальну цілісність України і ніколи не визнаємо незаконної окупації Росією будь-якої частини України", - сказав із приводу санкцій прем'єр Канади Стівен Харпер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram