ГоловнаСвіт

У Франції за підозрою в оскверненні 250 єврейських могил затримали підлітків

У Франції почастішали антисемітські акти

У Франції за підозрою в оскверненні 250 єврейських могил затримали підлітків
Франция, еврейское кладбище, вандализм
Фото: EPA/UPG

У Франції затримали п'ятьох підлітків, які осквернили єврейський цвинтар у Сар-Юньйон (Ельзас).

Про це повідомляє французьке видання DNA.

За словами прокурора міста Саверн Філіпа Ваньє (Philippe Vannier), вік вандалів - від 15 до 17 років. "Вони всі - місцеві", - сказав він.

При цьому Ваньє зазначив, що мотиви підлітків, які раніше не притягувалися до судової відповідальності, невідомі.

15 лютого невідомі осквернили близько 250 надгробків на єврейському кладовищі в Сар-Юньйон. Також було знищено пам'ятник жертвам депортації, що знаходився біля входу в некрополь. Президент Франції Франсуа Олланд засудив ці дії.

Це не перший випадок, коли цей цвинтар оскверняють. У 1988 році на ньому перекинули близько 60 кам'яних плит, а у 2001 році невідомі зруйнували 54 могили.

Останнім часом у Франції сталося кілька резонансних антисемітських актів. 10 лютого 2015 року у Парижі затримали чоловіка, який обмалював білою фарбою щонайменше 20 машин. На автомобілях було написано слово "єврей".

9 лютого у Парижі поліція затримала 38-річного чоловіка, який намагався спалити ізраїльський прапор. Чоловіка відправили на психіатричну експертизу.

9 січн терорист Амеді Кулібалі взяв у заручники понад 20 осіб у кошерному супермаркеті в Парижі і вбив чотирьох з них. Унаслідок штурму супермаркету Кулібалі убили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram