ГоловнаСвіт

Копенгагенський терорист присягнув на вірність лідерові ІД

Обама висловив підтримку уряду Данії

Копенгагенський терорист присягнув на вірність лідерові ІД
Омар Абдель Хамид аль-Хуссейн
Фото: EPA/UPG

Підозрюваний у нападі на кафе і синагогу у Копенгагені перед терактами присягнув на вірність лідеру терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакру аль-Багдаді.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Напередодні злочину, 13 лютого, 22-річний Омар Абдель Хамід аль-Хуссейн розмістив на своїй сторінці у Facebook заяву про відданість аль-Багдаді, пообіцявши "ніколи не вступати з ним у суперечку, поки мова не зайде про обурливу невіру".

Ввечері 14 лютого у столиці Данії чоловік обстріляв кафе Krudttoenden, де тривала дискусія, присвячена питанням свободи слова. У результаті загинув один чоловік, поранення отримали троє поліцейських. Потім той самий чоловік скоїв напад на головну синагогу, де застрелив одну людину (пізніше було встановлено, що він був євреєм) і поранив ще двох співробітників правоохоронних органів. Вночі поліцейські застрелили нападника на залізничній станції в Нерребро і встановили, що саме він влаштував напади на кафе і синагогу.

За даними датської поліції, терорист виріс у Данії і в нього були проблеми з законом - близько двох тижнів тому він вийшов із в'язниці, де відбував дворічне покарання за напад з ножем у вагоні метро. Раніше його притягували до відповідальності за порушення закону про зберігання зброї та за злочин із застосуванням насильства.

Прем'єр-міністр Данії Хелле Торнінг-Шмітт назвала те, що трапилося, терактом. У понеділок свою підтримку уряду королівства висловив президент США Барак Обама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram