ГоловнаСвіт

У Вашингтоні через снігову бурю закрилися держустанови

У кількох штатах оголошено надзвичайний стан

У Вашингтоні через снігову бурю закрилися держустанови
архив
Фото: EPA/UPG

Через сильні снігопади у столиці США Вашингтоні закрито федеральні установи, авіакомпанії скасували 2,6 тис. рейсів.

Як повідомляє агентство Рейтер, це пов'язано з тим, що снігова буря, яку супроводжують рекордні холоди, прийшла в понеділок, 16 лютого, на Атлантичне узбережжя США.

Згідно з інформацією Національної метеорологічної служби, негода охопила штати Міссурі, Арканзас, південь Іллінойсу, Теннесі, Кентуккі, Індіану і Огайо. У Північній Кароліні, Вірджинії, Міссісіпі, Джорджії, Кентуккі і Вашингтоні оголошено надзвичайний стан. Синоптики прогнозують випадання від 15 до 30 сантиметрів снігу.

У вівторок, 17 лютого, у столиці США будуть зачинені федеральні установи, співробітникам надано одноденну відпустку. Утім, частина держслужбовців зможе виконувати обов'язки за допомогою Інтернету. Також працюватиме персонал екстрених служб.

Через негоду зачинено або працюють з обмеженнями аеропорти Північної Кароліни, Теннессі і Нью-Йорка, а також аеропорти столичного округу Колумбія. Губернатор Арканзасу розпорядився зачинити школи.

14 лютого через снігові бурі в США скасували 2,1 тисячі авіарейсів. У різних частинах США без електропостачання залишилися близько 1,2 мільйона осіб. У восьми штатах - від Вірджинії до Мену - зачинено школи. Жертвами негоди стали 25 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram