ГоловнаСвіт

У Конгрес США внесли законопроект про скасування ембарго проти Куби

США мають намір домагатися звільнення всіх політв'язнів на Кубі

У Конгрес США внесли законопроект про скасування ембарго проти Куби
Конгресс США
Фото: prousa.ru

Двоє сенаторів-республіканців і троє демократів внесли у Конгрес США законопроект про зняття півстолітнього ембарго з Куби.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Законодавча ініціатива, якщо її ухвалять, дозволить американцям знову вести бізнес із кубинцями. Тим не менш, чинними залишаться положення, що засуджують порушення прав людини на Кубі, а також претензії до Гавани щодо експропрійованого американського майна.

12 січня влада Куби звільнила 53 ув'язнених у рамках угоди із США. Незважаючи на це, Вашингтон має намір далі чинити тиск на латиноамериканську державу для звільнення нових ув'язнених. Офіційна Гавана у свою чергу стверджує, що на острові немає політв'язнів.

У грудні 2014 року президент США Барак Обама оголосив про нормалізацію відносин із Кубою. За його словами, Вашингтон відновлює перервані у 1961 році дипломатичні відносини з Гаваною. Зокрема, США відкриють на Кубі своє посольство.

Відносини США та Куби різко погіршилися після революції 1959 року, яка привела до влади брата Рауля Кастро - Фіделя. Вашингтон і Гавана розірвали дипломатичні відносини, а США також наклали на Кубу торгове ембарго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram