ГоловнаСвіт

Лукашенко особисто підносив учасникам мінських переговорів каву та їжу

Білоруський лідер позитивно оцінив результати зустрічі "нормандської четвірки"

Лукашенко особисто підносив учасникам мінських переговорів каву та їжу
архив
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розкрив подробиці організації зустрічі "нормандської четвірки" в Мінську.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Так, він розповів, що голів держав, які брали участь у переговорах, нагодували білоруськими та російськими продуктами. "Їли яєчню, сир, молочні продукти, випили кілька відер кави", - розповів Лукашенко.

Він зазначив, що особисто підносив учасникам переговорів каву та їжу. "Як без боєприпасів може йти війна на мирному фронті? Моє завдання було боєприпаси підносити вчасно. Тому я намагався виконувати свою функцію", - заявив президент Білорусі.

Лукашенко також уточнив, що вночі експерти, які брали участь у переговорах, спали по черзі, щоб "голова була світлою". При цьому він зазначив, що лідерам країн відпочити не вдалося.

Білоруський лідер також зазначив, що "питання війни і миру вирішуються роками, а в Мінську вдалося досягти згоди всього за 15 годин", повідомляє БЕЛТА.

"Вони (лідери "нормандської четвірки", - Ред.) - просто молодці, вони витримали цей марафон, але ви не перебільшуйте те, що ці переговори йшли так довго. Питання війни і миру вирішуються місяцями, а то й роками, а тут вдалося досягти згоди про призупинення війни протягом лише 15 годин. Молодці!" - сказав він.

Водночас президент Білорусі наголосив, що головне ще попереду. І необхідно на ділі реалізувати всі досягнуті домовленості.

Відповідаючи на запитання про те, чому обговорення проходило за зачиненими дверима, Олександр Лукашенко зазначив, що практика вирішення таких питань не допускає інших форматів. "Це цілком нормально, що робочі питання обговорюються за зачиненими дверима", - сказав голова держави.

За підсумками переговорів лідери країн "нормандської четвірки" прийняли декларацію, що складається з чотирьох сторінок. Учасниками контактної групи, засідання якої йшло паралельно, був підписаний підсумковий документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram